viernes, 14 de septiembre de 2012

EN VERA CONTINUA LA FESTA.

"FEU MES FOC QUE EN VERA!!!" Antic dit Valencià que no li falta raò i esque l´horta de la partida de Vera te un calendari festiu ple de festes i actes populars.




El dia 11 els Sants de la Pedra despertaven dins de la Ermita ya que a les 19:00h se´ls faria una missa d´acció de gràcies, en la qual els Festers de l´Horta junt als Clavaris d´enguany de Benimaclet participaren.



 Al finalisar la Universitat politècnica va fer el seu gran tradicional berenar en la plaça del molí i ermita de vera per a recordar que els Sants de la Pedra antigament abans que la politècnica existirà es fea una parada en una barraca on se preparava un chicotet altar als sants i per a descans dels participants en els trasllat es servia coca de llanda i mistela.


 Al voltant de les 20:15h els Sants partien de la Ermita de Vera cap a Benimaclet, pero en esta ocasió abans d´aplegar i com ya ve sent tradició visitaren el politècnic i el cementeri de Benimaclet on es va fer una oració per als difunts.





 Al aplegar a la Església de Benimaclet una dansa en honor als Sants es va realisar on nostra Regina de l´Horta Mª Pilar Moreno i Candela acompanyada pel President Manuel Garcia participaren. 


Sense cap dubte fon un acte molt entranyable en el qual L´HORTA DE VALÈNCIA VA REVIURE EN TOT EL SEU ESPLENDOR I VALENCIANIA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario